BLOG Illustration Shop

Det er noe magisk med den lille blyant spissen

Ja det er noe magisk med den lille blyant spissen.

Men hva er det egentlig med meg og blyanter! Jeg har alltid vært glad i blyanten. Jeg husker ennå hvordan det var på skolen når jeg fikk en helt ny ubrukt blyant!

Oooooo for en lykke!

Da var jeg helt andektig når jeg åpnet den nye skriveboken og så skulle bruke den nye blyanten og viskelæret. Jeg var alltid fast bestemt på å skrive så fint og plettfritt som mulig. Dette holdt som regel bare på de første sidene og så dalte inntrykket lenger inn i boka du kom. Da syntes jeg ikke hverken boka, blyanten eller viskelæret var så flott lenger. Men med en gang jeg fikk en ny blyant så startet jeg på ny frisk!

 

work in progress2

Fortsatt får jeg sommerfugler i magen når jeg har vært ute og kjøpt blyanter. Og nå er det en enda større lykke å bruke dem for nå skjer det noe magisk når jeg setter dem på papiret.  Jeg tenkte ikke så mye på å bruke ulik myk/hardhetsgrad da jeg startet å tegne. Men det er superviktig hvis du skal få frem de fine kontrastene mellom lys og skygge. Jeg bruker opptil flere forskjellige blyanter i forskjellige myk- og hardhetsgrad og forskjellige merker.

Favorittene er StaedtlerCaran D`aché og Tombow.

P.S Tombow har også de supre viskelærpennene som jeg liker så godt!

De kan brukes til å viske ut små detaljer eller viske på et mørkt område for å få lyse kontraster.

tombow-viskelaerHer er noen av blyantene mine. (Jeg må ærlig innrømme at det er er maaaange flere, men det er disse jeg liker best). Disse bruker jeg alltid når jeg skal tegne portretter og illustrasjoner. Jeg har også forelsket meg i Pentel sine mekaniske blyanter. Hvis noen vet om hvor man kan få kjøpt disse foruten på Amazon så si gjerne i fra!

pentel pencil

Bare ta kontakt hvis du lurer på noe! Send meg en mail HER eller legg igjen en kommentar under her :)

 

0

You may also like

Leave a Reply