BLOG Illustration

Hvordan tegneserien Walt ble til

I forrige uke fikk jeg et oppdrag av 6.trinn! De har hatt om emnet tegneserier i norsktimene.
Alle hadde laget en egen tegneserie og de spurte om jeg også kunne lage en egen tegneserie.
Jeg trengte ikke å lage den så avansert…., men med hver illustrasjon eller blyantstrek jeg skal lage så blir det jo alltid litt mer enn bare en kjapp strektegning.

Jeg hadde ingen ide om hva jeg skulle tegne. Så først begynte jeg å lete litt på nettet for å studere ulike karakterdesign. Noen av de jeg likte best, ville jeg prøve å tegne i skisseboka mi. Her kan du se noen av de:

Waltsketch01

Jeg fallt jo pladask for den søte katten! Og da begynte hodet mitt og tenke ut masse ideer for hva den katten kunne gjøre, se ut og finne på.

WaltSketch1

Jeg skisset ulike katteposisjoner og katteuttrykk i skisseboka for å liksom finne denne figuren sin personlighet. Men etterhvert måtte jeg jo prøve å utforme en tegneserie stripe.
Jeg laget 6 ruter i skisseboka og begynte å tegne inn katten (som svært raskt ble oppkallt etter Walt, katten vår som vi måtte omplassere før vi dro til Spania).
Etterhvert dukket det opp en liten historie eller presentasjon av Walt.

WaltSketch2

Så begynte jeg å tegne svakt opp med blyant på “orginalarket” og da jeg var fornøyd tegnet jeg med filtpenn (vannfast sort tusjpenn) over blyantstrekene. Da det var helt tørt, hvisket jeg ut byantstrekene.

Waltsketch5
Waltsketch4

Dette var faktisk første gang jeg laget en tegneseriestripe siden jeg var rundt 7 år kanskje.
Det var ikke så vanskelig som jeg trodde og det dukket opp ganske mange nye ideer etterhvert. Kanskje jeg lager flere om Walt.
Jeg har ihvertfall planer om å legge på farge på denne etterhvert.

0

You may also like

Leave a Reply