BLOG Illustration

Step-by-step with inks

Her vil jeg vise deg hvordan jeg bruker blekk til å tegne et portrett.

Here I will show you how I use ink to draw a portrait.

Jeg bruker Distress Ink Reinker fra Tim Holtz. (disse kan bestiller HER hos Hobbykunst Norge)

distress-ink

Først tegner jeg svakt med blyant bare konturen av et ansikt. Deretter maler jeg et tynt lag med distress ink. Distress ink er ekstremt drøy i bruk. Du trenger bare en liten dråpe av hver farge. Alle fargene ser like ut når man ser på dråpene, derfor har jeg laget meg et fargekart med navnene på siden av paletten. Så fyller jeg på med mere og mere farge.

First I draw faintly in pencil only the outline of a face. Then I paint a thin layer of distress ink. Distress is extremely durable in use. You only need a small drop of each color. All the colors look the same when looking at the drops, therefore I have made myself a color map with the names on the side of the palette.

Bilde2

Jeg bruker en vannpensel til å påføre fargene. Det er en pensel på tuppen, men så kan du fylle på med vann i en dispenser på enden slik at du ikke trenger et eget vannglass ved siden av. Dette er veldig kjekt hvis du skal male f.eks. ute i naturen.

En slik vannpensel har de også hos Hobbykunst HER.

I use a water brush to apply the colors. There is a brush at the tip, but you can fill it up with water in a dispenser at the end so you do not need a separate watercan. This is very useful if you are going to paint for example outdoors.

bilde9

Deretter begynte jeg å drodle litt med Pigma Micron pennene mine. De får du også kjøpt hos Hobbykunst HER. Jeg bruker som oftest str. 01 og 005.

Then I started doodling around with my Pigma Micron pens.

bilde10

bilde11

Det ferdig resultatet ser slik ut.

This is how it came out in the end.

bilde12

P.S: Dette innlegget er ikke sponset. Jeg viser bare produkter som jeg selv bruker og liker best :)

1

You may also like

1 Comment

  • Rose

    Du er så talentfull altså! Jeg driver og leverer inn oppgaver i fashion illustration till college mitt nå. Fink en B fordi skyggene mine var for harde =/ HMF! En vakker dag skal jeg tegne så nydelige illustrasjoner som deg <3

    25. februar 2015 at 19:24 Reply
  • Leave a Reply